Operation eller ej?

Categories Reflux

Så skete det igen: jeg blev ringet op af en meget hæs person, der ville høre om jeg kunne hjælpe? Han havde fået anbefalet stemmetræning af hospitalet, der i sin tid havde fjernet en cyste på undersiden af den ene stemmelæbe. Nu var der ansats til en ny cyste, og de ville gerne operere, men ville ikke love ham, at det hjalp. Hvad skulle han stille op?

Jeg spurgte ind til, hvornår hæsheden var værst og hvor længe den havde varet. Jeg spurgte også, om han var blevet tjekket for reflux? Næh, det var han ikke, kunne det have betydning? Ja! Det kan det i den grad. Hæsheden var værst om morgenen – tydeligt tegn på, at mavesyren spiller en rolle, reflux er jo mavesyre, der løber retur, og det går lettest når vi ligger ned.

Nu har jeg anbefalet ham at gå til en mediciner i stedet for til en kirurg, så han kan få en second opinion. Jeg er spændt på det videre forløb!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code