Sådan foregår det

_dsc6922Den første gang vi mødes, skal du have en sang eller noget tekst med, som du gerne vil arbejde med. Det behøver ikke at være noget vildt svært, formålet er nemlig, at jeg skal se og høre dig arbejde, ikke at du skal performe for mig på højt niveau.

Det starter med, at jeg har en masse spørgsmål til dig:

Har du fået undervisning før?

Hvad vil du gerne opnå ved at få undervisning?

Får du ondt, når du synger eller taler?

Dyrker du motion? Hvordan?

Og meget, meget mere!

Jeg spørger for at få noget baggrundsinformation om, hvem du er. Undervejs lytter jeg til den måde, du trækker vejret på, den måde du sætter an på, ler på, din stemmes klang og omfang og så videre. Desuden ser jeg på, hvordan du står på fødderne. Er din vægt fremme eller tilbage? Hænger du i hofterne? Har du hovedet på skrå meget af tiden? Ser du ned i gulvet, når du taler?

En normal undervisningstime varer 60 minutter. De første tyve minutter arbejder vi med kroppen, de næste sætter vi lyd på for at varme op, eller vi arbejder specifikt med de lyde, du skal bruge for at synge de svære passager i den sang, du arbejder med. Det kan af og til være ret underholdende! De sidste tyve minutter synger du. Vi tager udgangspunkt i din egen fortolkning af den sang, du har med, og arbejder altså ikke hen imod et på forhånd givet resultat. Du skal jo lyde som dig selv, ikke som alle de andre!